Előadás: Önkéntesség: Kiss László

Iskolánk könyvtárában Kiss László Csokonai- és Bessenyei díjas szakértő tanár, a Magyar Kultúra Lovagja tartott előadást az A komponensben részt vevő 30 diák számára.

Az előadó bemutatkozással kezdte, röviden beszélt életéről, pályájáról. Az előadás az önkéntesség fogalmának körüljárásával folytatódott, a gyerekek fogalmakat próbáltak kapcsolni az önkéntes szóhoz. Ügyesen gyűjtötték a szavakat, fogalmakat, ezeket rögtön elmagyarázta az előadó, így körvonalazódott a gyerekekben, hogy mit is jelent az önkéntesség. Beszélgettek az állatvédelemről, adományozásról, véradásról, önkéntes tűzoltóságról, katonaságról, környezetvédelemről. Néhányan kapcsolni tudtak saját környezetükben előfordult dolgokat is a fogalmakhoz.

Ezután a kivetítőn magyarázta el az előadó az önkéntességhez kapcsolódó fogalmakat, az önkéntesség formáit. Képeket mutatott például az afrikai missziókról, érdeklődve hallgatták diákjaink az erről szóló dolgokat.

Az előadás végén egy kisfilmet nézhettünk meg. Ez több részből állt, több szemszögből közelítette meg az önkéntességet. Láthatóak voltak az önkéntesség formái, amit bárki megtehet. Nagyon érdekes volt a homokképpel bemutatott rész. A gyerekeknek különösen tetszett az állatvilágban működő önkéntességet bemutató rész.

Egy összegzéssel zárult az előadás, a kérdésre, hogy ki vállalna önkéntes munkát minden gyerek feltette a kezét.

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.