Heti foglalkozások 12.

Tematikus foglalkozás – A komponens

Önkéntesség

A foglalkozáson a gyerekek az iskolában szedték össze önkéntes munkában a szemetet. Kellemesen elfáradtak, de örültek, hogy szép tiszta környezetet varázsoltak. A közös munka jó lehetőséget teremt az egymás között kialakult kapcsolatok elmélyítésére, személyiségük fejlesztésére.

Tematikus foglalkozás – B komponens

Európai Unió

A tagországok. Az előző foglalkozáson készült feladatlapokat kinyomtattam, ezeket kellett a másik csoportnak megoldani. Ehhez használhatták az Internetet. Vidám, jó hangulatú és eredményes foglalkozás volt, a gyerekek nagyon élvezték, hogy az Ő általuk készített munkákkal dolgozhattak.

Tantárgyi fejlesztés – matematika – 1. -2. csoport

A mai foglalkozáson furfangos feladatokat oldottunk meg és matematikai játékokat játszottunk. Eszközigényünk feladatlap, pálcikák és dobókocka volt. 5-ször dobunk dobókockával. A számokat azonnal le kell írni az egyes dobások után. /négyjegyű osztása egyjegyűvel/ Győz az, akinek a legkisebb a hányadosa.

Nagyon tetszett a gyerekeknek, izgalmas volt. Nagyban fejlesztette a számolási készségüket. Nagy figyelmet fordítottunk a kommunikáció fejlesztésére.

Nyelvi foglalkozás – angol

A Manó angol nyelvoktató programmal dolgoztunk. A „My home” című fejezetben megismerték a lakás részeit, helyiségeit és berendezési tárgyait, bútorait. Átismételték az elöljáró szavakat. A gyerekek nagyon élvezték az interaktív feladatokat. Közösen énekeltük a „The balloons” című dalt. A feladatok megoldása sikerélményt jelentett számukra. Mindenki kivette a részét a munkából.

Nyelvi foglalkozás – német

A testrészeken belül a fej részeivel foglalkozunk ma. A gyerekeknek ez nagyon tetszik, a képes szókincsbővítő bevezető feladatot többen egymással versengve, kvízszerűen oldják meg. A témakörökhöz hangzó szövegek is tartoznak, mostantól ezeket is meghallgatjuk. Ezek jól fejlesztik a hallott szöveg értését, ami a nyelvtanulás egyik legnehezebb, de nagyon fontos.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.