Heti foglalkozások 37.

Tematikus foglalkozás – “A” komponens

Január 16.

Ember és a környezetvédelem

Ezen a foglalkozáson arról beszélgettünk, hogy az embernek, az emberekhez kapcsolódó tevékenységeknek milyen hatása van a környezetre. A gyerekek saját tapasztalataikat megosztották egymással, majd néhány képet vetítettem, ezekről beszélgettünk.

Együtt gyűjtöttük össze azokat a dolgokat, amellyel az emberek javíthatnak, változtathatnak környezetünk állapotán. A legfontosabbnak talán azt tartom, hogy a gyerekek tudják, hogy ők mit tehetnek.

Tematikus foglalkozás – “B” komponens

Január 16.

Utazás tervezés az EU országaiban

A múlt heti foglalkozáson elkezdett feladatot folytatták a gyerekek. Az útvonal terv egy Word dokumentum, vagy Power Point formájába készült. A munkákba térképek, képek is kerültek. Nagyon szép munkák születtek. Ezeket megosztják majd egymással, illetve a következő két foglalkozáson feldolgozzák.

Tantárgyi fejlesztés – matematika

A1-A2

2019.01.17.

Csoportmunka keretében oszthatósági feladatokat oldottunk meg. A foglalkozáson nagy hangsúlyt kapott a tevékenység központúság. Nagyon élvezték a gyerekek. A különböző munkaformák, illetve a kooperatív technikák alkalmazása a tanulók tevékenységét még hatékonyabbá tette. A játék is fontos szerepet kapott a foglalkozáson, mivel ez komplex módon fejlesztette az egész személyiséget. Jó hangulatban telt az óra.

Nyelvi foglalkozás – angol

2019. január 14. A/1/9.

A foglalkozás címe: Daily routine. Először átismételtük az óráról tanultakat. Új kifejezéseket tanultak a gyerekek, ami a napi tevékenységekhez kapcsolódik. Ezeket a kifejezéseket egy keresztrejtvény segítségével gyakorolták. Ezután a British Council honlapján további interaktív feladatok segítségével mélyítették el tudásukat. Az interaktív feladatok nagyon tetszettek a gyerekeknek, érdekesek, változatosak voltak. Mindenki szívesen dolgozott, segítették egymást a munkában.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.