Kulturális program 8. – Színházi előadás 2.

Beszámoló a 2019. február 27-i dramatikus színházi előadásról

Forradalmi tematikájú dramatikus előadást láthattunk az Escargo Hajója Színházi Társaságtól. Az előadást iskolánk könyvtárában tartották az A komponens diákjainak. Keresztesy Veronika és Ágoston Gáspár nem volt idegen nekünk, hiszen októberben láthattunk tőlük egy műsort az 56-os forradalomról.

A mai előadás rendhagyó módon dolgozta fel a 48-49-es szabadságharcot. A gyerekek bevonásával indult az előadás, a március 15-vel kapcsolatos nevek, fogalmak összegyűjtésével. Aztán egészen különös módon megközelítve beszéltek Petőfiről. A gyerekek arcán előbb megdöbbenés, majd érdeklődés látszott. Már az elejétől lekötötte őket a két fiatal művész előadásmódja. Nagyon közvetlen stílusban, természetesen játszottak, ezt közel állónak érezték a gyerekek. Az ő nyelvükön beszéltek, használták az Internet adta lehetőségeket, képeket mutattak.

Az egész szabadságharcot egy zenés raep-es számmal foglalták össze, ez lenyűgözte a gyerekeket, tapssal buzdították a művészeket.

A cenzúra fogalmát úgy dolgozták fel, hogy gyerekeket vontak be, ők szereplők lettek. Ezt különösen kedvelik diákjaink.

Az előadás végén tisztázódott a Petőfiről szóló történet.

Nagyon érdekes, szokatlan előadást láttunk, a gyerekeknek nagyon tetszett, az előadás végén beszélgettek a két fiatal művésszel.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.