Heti foglalkozások 52.

Tematikus foglalkozás – „A” komponens

Május 08.

Látogatás a Völgységi Múzeumban

A Bonyhádi Völgység Múzeumba látogattunk. A múzeum állandó kiállításait néztük meg. Bemutatják a Völgységben élő, különböző vallású emberek tárgyait. Egyik teremben várakat, búcsújáró helyeket mutatnak be. Láttuk a különböző népviseleteket, foglalkozásokhoz tartozó eszközöket, szerszámokat, bútorokat. Nagyon tetszett a gyerekeknek, mert a termekben interaktív módon is szerezhettek információt.

Tematikus foglalkozás – „B” komponens

Május 08.

Nemzetek konyhája-paprikás krumpli

Ebben a hónapban néhány ország jellegzetes ételét készítjük majd el. Az első ételt hazánk konyhájából választottuk. A paprikás krumpli elkészítése viszonylag egyszerűnek tűnik, a gyerekek szeretik is. Szívesen vettek részt a munkában, hamar került feladat mindenkinek.

A főzés iskolánk tankonyhájában zajlott. A hozzávalók nagy részét a gyerekek hozták.

Tantárgyi fejlesztés – matematika – 1. – 2. csoport

65.-66. foglalkozás

2019.05.09.

Nagyon sokféle keresztrejtvényt ismerünk. A mai foglalkozáson szám keresztrejtvénnyel foglalkoztunk. Sudokuval is megismertettem őket. Nagyon érdekes, új volt a tanulók számára. Már meglévő táblázatban dolgoztak, de önállóan is állítottak elő feladatokat egymásnak. Csoportokban készítettek keresztrejtvényt. Jó hangulatban telt az óra, nagyon élvezték a gyerekek. Fejlesztette logikájukat, számolási készségüket. Szívesen vettek részt a foglalkozáson.

Nyelvi foglalkozás – angol

2019. május 6. A/2/17.

Flashcardsok segítségével átismételtük a ház részeit és a nappali szoba berendezési tárgyait. Új anyagként a hálószoba és a fürdőszoba berendezési tárgyait tanulták meg a gyerekek, szintén flashcardsok segítségével. Ezután kiszíneztek egy képet, amin egy háló- és fürdőszoba látható, majd páros munkában egymást kérdezték a tanulók. Például: Is there a Tv in the bedroom? Is there a shower in the bathroom? Where is it? Ezt követően kört alkottunk, majd mindenkit megkértünk, mondja el nekünk, hogyan néz ki a saját háló- és fürdőszobájuk. A gyerekek ezen az órán is jól érezték magukat, jó kedvvel, de fegyelmezetten dolgoztak. Új információkat is megtudhattak egymásról. A páros munkában segítették egymást.

Nyelvi foglalkozás – német

17. foglalkozás A/1. 2019.05.06.

A nyár közeledtével sokan tervezik már a nyaralásukat. Vannak, akik nyári táborba készülnek, mások a családdal utaznak el, vagy éppen rokonokat látogatnak. Ez jó motiváció ahhoz, hogy németül is beszélgessünk erről. A rendelkezésre álló anyagból mindenki a rá vonatkozó részt választotta ki és értelmezte. A cél, hogy a különböző nyaralási formák mind elhangozzanak. A nyelvi paneleket kis segítséggel néhány szavas önálló szövegalkotással magukra adoptálták és egymásnak elmondták.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.