Heti foglalkozások 67.

Tematikus foglalkozás – „A” komponens

November 04.

Állandó madaraink védelme. Madáretető készítés

A foglalkozást a technikateremben tartottuk. Beszélgettünk a hazánkban élő madarakról, állandó lakókról, és ezekenek a madaraknak a téli etetésének fontosságáról. Hatos csoportokban madáretetőt készítettek a gyerekek. Ehhez előzetes feladat volt az etető megtervezése, a hozzávaló anyagok összegyűjtése. Többféle etető is készült, különböző ötletekkel érkeztek a gyerekek, több csoport rajzot is hozott. Az etetők az iskola udvarán lesznek elhelyezve.

Tematikus foglalkozás – „B” komponens

November 04.

Utazás tervezés az EU országaiban

Ezen a foglalkozáson a feladat utazás tervezése egy-, vagy több szabadon választott EU-s országban. Ehhez a tanulók az Internet adta lehetőségeket használhatták ki. Az informatika teremben tartottuk a foglalkozást. Feladat volt az útvonal megtervezése, közlekedési eszközök választása, látnivalók megkeresése. A gyerekek szeretik az ilyen fajta feladatokat, örültek a kihívásnak, ügyesen keresgéltek válogattak.

Tantárgyi fejlesztés – matematika

95-96. foglalkozás A1-A2

2019.11.05-11.06.

A számfogalom fejlesztése, alakítása a műveletek alaptulajdonságainak alkalmazásával. Műveleti tulajdonságok gyakorlása történt a foglalkozáson. Nevezetes számhalmazokról beszélgettünk. A természetes számok halmaza, összetett számok, prímszámok, négyzetszámok. oszthatósági feladatokat gyakoroltunk, oszthatósági szabályokat alkalmaztuk. Szöveges feladatokat oldottunk a legnagyobb közös osztó, legkisebb közös többszörös ismeretére építve. Sorrend, kerekítés, becslés is előkerült. Számolási eljárásokat egyszerűsítő módszerekkel is foglalkoztunk. Nagyon élvezték a gyerekek.

Nyelvi foglalkozás – angol

2019. november 7. A/1/24

A foglalkozást ismétléssel kezdtük. A korábban tanult mellékneveket ismételtük át, egy interaktív tananyag segítségével. Ezt követően a melléknevek fokozásának szabályait ismertettem a tanulókkal, majd néhány gyakorló feladat segítségével rögzítettük az új ismeretanyagot. A feladatok között szerepelt párba állítás, ellentét keresés, leírás alapján képkeresés, mondat kiegészítés. A gyerekeknek tetszett a foglalkozás, a változatos feladatok segítették az érdeklődés fenntartását.

Nyelvi foglalkozás – német

A/1. 2019.11.06.

A nyelvtanulás során nélkülözhetetlen a megfelelő szótárhasználat. A könyvpiacon nagyon sokféle szótár kapható, amelyek minőségben is nagyon különböznek egymástól. Az sem mindegy természetesen, hogy ki milyen nyelvi szinten van, ill. mik a későbbi célkitűzései. A mai foglalkozáson próbáltam a gyerekeknek segíteni, hogy tudjanak tájékozódni a lehetőségeik közt. Ők természetesen a digitális eszközöket részesítik előnyben, ezért ezeknek a lehetőségeit és korlátait is megpróbáltuk áttekinteni.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.