Heti foglalkozások 64.

Tematikus foglalkozás – “A” komponens

Október 07.

Filmnézés
Az előző foglalkozáson elkezdett filmet folytattuk. A film 2 óra 27 perces, így teljesen nem tudtuk megnézni, a gyerekek kérték, hogy egy másik időpontban nézhessék végig, ezt meg is tudtuk oldani.

Tematikus foglalkozás – “B” komponens

Október 11.

A tagországok. Csoport foglalkozás. Feladatlap összeállítása tagországokkal kapcsolatos kérdésekkel

A tagországok megismeréséhez egy feladatlapot kellett összeállítani csoportokban a gyerekeknek. A feladatlapnak tagországokkal kapcsolatos kérdéseket, képes felismerő feladatokat, híres embereket, híres épületeket kellett tartalmazni. Nagyon jó feladatlapok születtek, ezek a következő foglalkozáson kerülnek feldolgozásra.

Tantárgyi fejlesztés – matematika

89.-90. foglalkozás A1-A2

2019.10.08.-10.11.

Valószínűség számítással kapcsolatos feladatokat oldottunk meg. Ők maguk is találhattak ki feladatokat. Adatokat gyűjtöttünk a környezetünkből, ezeket rendszereztük, értelmeztük. A feladatokat eljátszottuk. Dobókockás játékkal hangolódtunk rá. Autóút terve alapján az útvonalak számának megállapítása, az útvonalak leírása. Kockadobással, pénzérmékkel végzett valószínűségi kísérletek történtek. A kísérletek elvégzésével a gyakoriság, relatív gyakoriság fogalmának kialakítása, események valószínűségének becslése. Jó hangulatban telt az óra.

Nyelvi foglalkozás – angol

2019. október 10. A/2/22.

A foglalkozáson időjárással kapcsolatos kifejezéseket tanultak a gyerekek. Meghatároztuk közösen az egyes évszakokra jellemző időjárást. Erről leírást is készítettek a füzetükbe. Ezután az ismeretek elmélyítése érdekében interaktív feladatok következtek. Most is a liveworksheet. com oldalról választottam feladatsorokat, amelyeket közösen oldottak meg a gyerekek. Óra végére egy időjárással kapcsolatos dalt választottam, a hallottakat le kellett rajzolniuk a füzetükbe. A gyerekek jól érezték magukat a foglalkozáson, a változatos feladatok tetszettek nekik.

Nyelvi foglalkozás – német

A/1.2019.10.07.

A Ház témakörhöz kapcsolódóan a Völgység Múzeum „Festett mesék” – Ament Éva babaházai című kiállítását tekintettük meg. Itt a megye különböző településeinek házait láthattuk, gyönyörűen elkészített kis makettek formájában. Mivel iskolánk nemzetiségi nyelvoktató intézmény, ez a német és a nemzetiségi népismeret tantárgyhoz kapcsolódó ismeretekkel fejlesztette a gyerekek nyelvi kompetenciáit is. A komplex nevelési elveknek jól megfelelve a „bónusz” a keresztszemes hímzés technikájának megismerése volt.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.