Heti foglalkozások 71.

Tematikus foglalkozás – „A” komponens

December 16.

A karácsony ünnepköre

Karácsony közeledtével magával az ünneppel, és a hozzákapcsolódó hagyományokkal, történetekkel foglalkoztunk. Egy bemutatót készítettem, ezen keresztül megismertük a karácsony ünnepének eredetét, történetét. Megnéztük, hogyan ünnepelnek a különböző országokban. Közben a gyerekek is mesélhettek a családokban élő szokásokról. A foglalkozás második részében egy kis karácsonyi aláfestő zenével karácsonyi képeslapokat készítettünk.

Tematikus foglalkozás – „B” komponens

December 16.

71. foglalkozás

Karácsony az EU országaiban

A karácsony ünnepköréről, történeti hátteréről, a kialakult hagyományokról beszélgettünk.

Ezután a különböző országokban, területeken kialakult különbségekről, érdekességekről beszélgettünk. Képeket vetítettem, zenét is hallgattunk.

Kellemes időt töltöttünk együtt, kicsit megalapozva az ünnepi hangulatot.

Tantárgyi fejlesztés – matematika

103.-104. foglalkozás A1-A2

2019.12.10.-12.13.

Egyenleteket oldottunk meg mérlegelv segítségével. Mérlegeket vittem be, és arra pakolhatták a tolltartójukat, különböző tárgyakat, és az egyensúly fenntartása mellett szedegették le a tárgyakat. Ezzel a játékos, szemléletes módszerrel közelebb vittem őket a megoldáshoz. Nagy lelkesedéssel pakolgatták a mérleg serpenyőire a különböző tárgyakat. Igen jó hangulatban telt az óra. Remélem, hogy mérleg nélkül is menni fog az egyenletmegoldás

Nyelvi foglalkozás – angol

2019. december 12. A/1/26

A foglalkozás témája az volt, hogy melyik évszakban milyen tevékenységeket lehet végezni. Először szóban megbeszéltünk, átismételtünk tevékenységeket, majd ezeket megpróbáltuk évszakokhoz kötni. Ezt követően feladatlapon dolgoztak tovább a gyerekek. Leírást kellett képhez kötni, képről mondatokat írni. Tudásukat interaktív feladatok segítségével tovább bővítettem. Mindenkit meg tudtam szólaltatni az órán. A feladatok változatossága, különösen az interaktív feladatok nagyon tetszettek a gyerekeknek

Nyelvi foglalkozás – német

26. foglalkozás A/1. 2019.12.11.

A mai alkalom az egymástól tanulásról szólt. A gyerekek megmutathatták egymásnak azokat a német nyelvű tartalmakat, amiket néznek illetve használnak. Néhányan játszanak német nyelvű játékot, mások mesét néznek, és vannak akik a divatos videósok közt találtak nekik tetsző német fiatalt is. Megnéztük, hogy egy-egy „műfajon” belül ki hogy tudja szórakozva bővíteni illetve mélyíteni a nyelvi ismereteit. A rutinosaknak ez igazi sikerélmény volt, miközben ezzel egyben egymást is motiválták.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.